Egy Verő Juli szakácskönyvben találtam a következő receptet. Nagyon jól jött a maradék kelkáposzta felhasználásához. Tökéletes vacsora lett.
Hozzávalók: kelkáposzta, virsli, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, füstölt szalonna, só, köménymag. A recept még írt paprikát, de az nem volt itthon, és tejfölt, de azt nem ehetek.
Elkészítés: A kelkáposztát megmossuk, lecsurgatjuk és csíkokra metéljük. Megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát. Rádobjuk a kelkáposztát, és időnként megkeverve, a saját levében, lefedve pároljuk. Itt kellett volna a karikára vágott paprikát rádobni. Ha már teljesen megfőtt, akkor fűszerezzük. A virsliket felkarikázzuk, a paradicsomot leforrázzuk, leszedjük a héját, felkockázzuk és elkeverjük a kelkáposztával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése