2011. május 15., vasárnap

Afrikai harcsa cukkíniágyon

A recept eredetileg tonhalat írt, de afrikai harcsa volt itthon, így azzal készült el.



Hozzávalók: Személyenként 2-3 afrikai harcsa szelet (20 dkg tonhalszelet), citromlé, só, őrölt bors, 1 paradicsom, 1 cukkini, szerecsendió, a gerezd fokhagyma, friss bazsalikom.

Elkészítése:
A halszeleteket hideg vízzel megmossuk, leitatjuk és egy tálra fektetjük. Meglocsoljuk citromlével, sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük.
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. A cukkinit megmossuk, leitatjuk, felvágjuk. Serpenyőben kevés zsíron néhány percig sütjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk és rányomjuk. A paradicsomkockákat belekeverjük, és az egészet 8 percig pároljuk.
A recept szerint a halat kevés zsíron megsütjük (én sütőben sütöttem). A bazsalikom leveleit csíkokra vágjuk és a zöldségkeverékre szórjuk. Rátesszük a halat és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: