2011. május 15., vasárnap

Borecet

A hagyományos ecettől eltérően olyan erjesztési folyamattal készül a borból, amikor a bor alkoholtartalmát ecetsavvá változtatják.
Ezért az így gyártott ecet minden olyan komponenst tartalmaz, amely az eredeti borban található az erjesztési folyamat előtt. Konkrétan az antioxidánsokól van szó, amelyek elősegítik a szabad gyökök közömbösítését. Ez a különbség a hagyományos módon gyártott, alkoholból készült ecettel szemben, amelyben nem találunk ilyen kedvezően ható komponenseket.
Semmilyen konyha nem nélkülözhet olyan folyadékot, amely pikáns ízt ad a pácleveknek, mártásoknak, salátáknak, stb. Ez a nélkülözhetetlen folyadék az ecet, de nem mindegy milyen ecet.

Forrás:http://www.szepzold.hu/mire_jo_a_borecet

Mindenkinek ajánlom figyelmébe:
http://borecet.hu/

Nincsenek megjegyzések: