2012. március 20., kedd

Gyömbéres datolya-sárgarépa saláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 10 dkg aszalt datolya
  • póréhagyma
  • néhány salátalevél
  • petrezselyem
  • az öntethez: 1 citrom leve és reszelt héja, gyömbér, só, 1 ek. méz

Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, káposztareszelőn megreszeljük. A datolyát félbevágjuk, kimagozzuk, még egyszer félbevágjuk és a répához adjuk. A pórét vékonyan felkarikázzuk. A hozzávalókból elkészítjük az öntetet, a datolyás répával összekeverjük, legalább egy órára behűtjük (ha van annyi időnk).
Megmosott, lecsepegtetett salátalevelekkel bélelt tálba szedjük, és máris tálalhatjuk. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Eredeti recept: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 Saláta

Nincsenek megjegyzések: