2012. március 21., szerda

Almás párolt káposzta

Hozzávalók:
  • 1 kis fej fehér káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 alma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • só, bors, cukor, őrölt és egész kömény
  • kevés ecet

Elkészítés
A káposzta külső leveleit leszedjük, a káposztafejet négy cikkbe vágjuk és kitorzsázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy e. Az almát meghámozzuk, négy darabba vágjuk, kicsumázzuk és felkockázzuk.
A szalonnát a bőre nélkül kis kockákra vágjuk, és lassan kisütjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a káposztát, majd az almát. Sóval, borssal, köménnyel, cukorral és ecettel ízesítjük, majd lefedve kis hőfokon 30-40 percig pároljuk.
Csirkemellhez köretként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: