2011. november 1., kedd

Svéd gombasaláta párolt hallal

A svéd gombasaláta régi, nagy kedvencem, és szerencsére 100% paleo.

Hozzávalók a gombasalátához:
40 dkg csiperkegomba, 10 dkg paradicsompüré, 1 kisebb fej vöröshagyma,  kevés zsír, fél citrom, 1 babérlevél, só, nyírfacukor, őrölt bors, kakukkfű ízlés szerint.

Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet, a szűrt citromlevet és a gombát. Mérsékelt tűzön pároljuk, amíg a gomba elveszíti zsírtartalmát és zsírjára pirul. Mielőtt elkészül, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a fekete borsot, a sót és a szűrt citromlevet. Kellemesen savanykás, pikáns ízű salátát kapunk.


A halat tepsiben addig pároljuk, amíg megpuhul. Ízlés szerint ízesítjük (itt csak fokhagymát, citromlevet és sót használtam).

Nincsenek megjegyzések: