A következő receptet Verő Juli: Hónapok, napok, ételek című szakácskönyvében találtam. Hálás köszönet érte!
Hozzávalók:
- 1 db (kb. 1 kg tök),
- 4-5 db tojás,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- pirospaprika, majoránna, só, zsír.
Elkészítése:
A tököt megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, majoránnával, és hozzáadunk 2-3 ek. vizet. Beletesszük a kockára vágott tököt. Megsózzuk, és mindig kevés vizet öntve rá, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Tálalás előtt felverjük a tojásokat, ráöntjük a tökre, és addig hagyjuk a tűzön, míg a tojás rántottaszerűen rásül.
Reggelire és vacsorára is kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése