2011. november 1., kedd

Tojásos tök

A következő receptet Verő Juli: Hónapok, napok, ételek című szakácskönyvében találtam. Hálás köszönet érte!

Hozzávalók:

  • 1 db (kb. 1 kg tök), 
  • 4-5 db tojás, 
  • 1 közepes fej vöröshagyma, 
  • pirospaprika, majoránna, só, zsír.

Elkészítése:
A tököt megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, majoránnával, és hozzáadunk 2-3 ek. vizet. Beletesszük a kockára vágott tököt. Megsózzuk, és mindig kevés vizet öntve rá, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Tálalás előtt felverjük a tojásokat, ráöntjük a tökre, és addig hagyjuk a tűzön, míg a tojás rántottaszerűen rásül.

Reggelire és vacsorára is kiváló!

Nincsenek megjegyzések: