2011. november 1., kedd

Szilvás csirkecomb salátával

Szintén egy Mezei Elmira recept! Az eredeti recept ugyan kacsacombbal írta, de mi a csirkét jobban szeretjük, hát azzal készült el.


Hozzávalók:

  • Csirkecomb, 
  • fél kg érett, magozott szilva negyedekbe vágva, 
  • 2 dl natúr almalé, 
  • 3 hámozott, felkarikázott sárgarépa, 
  • só, bors, fűszerek (borsikafű, kakukkfű, stb.).









Elkészítése:
A combokat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel. Beletesszük egy kizsírozott tepsibe, rádobjuk a szilvát és a répát, aláöntjük az almalevet. Letakarjuk és addig sütjük, amíg a hús megpuhul. A végén még fólia nélkül sütjük egy kicsit, hogy a bőre megpiruljon (én nagyon szeretem).
Majonézes salátával tálaltuk.

Nincsenek megjegyzések: