Szintén egy Mezei Elmira recept! Az eredeti recept ugyan kacsacombbal írta, de mi a csirkét jobban szeretjük, hát azzal készült el.
Hozzávalók:
- Csirkecomb,
- fél kg érett, magozott szilva negyedekbe vágva,
- 2 dl natúr almalé,
- 3 hámozott, felkarikázott sárgarépa,
- só, bors, fűszerek (borsikafű, kakukkfű, stb.).
Elkészítése:
A combokat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel. Beletesszük egy kizsírozott tepsibe, rádobjuk a szilvát és a répát, aláöntjük az almalevet. Letakarjuk és addig sütjük, amíg a hús megpuhul. A végén még fólia nélkül sütjük egy kicsit, hogy a bőre megpiruljon (én nagyon szeretem).
Majonézes salátával tálaltuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése