2011. október 30., vasárnap

Sóskás omlett

Hozzávalók:
  • 2 nagy vagy 3 kisebb tojás,
  • 1 ek. víz,
  • só, bors ízlés szerint,
  • sóska.
Egy tálkában villával felverjük a tojásokat a vízzel, sóval és borssal. Hevítsünk fel zsiradékot egy serpenyőben. A tojást csak akkor öntsük bele, amikor a serpenyő már forró, így az alsó fele szinte rögtön megsül.  Amikor már összeállt a tojás, ügyesen megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.

A sóskát pici zsiradékon megpároljuk, megsózzuk. Megszórjuk zabliszttel és együtt pirítjuk. evés vízzel felengedjük, és ízlés szerint cukorral megszórjuk. Rákanalazzuk az omlettre, és feltekerve friss zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: