2011. október 30., vasárnap

Ratatuille

Hozzávalók 4 adaghoz:


  • 30 dkg padlizsán, 
  • 30 dkg cukkini,
  • 1-1 piros és sárga paprika,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • rozmaring, kakukkfű, só, bors.






A padlizsánt fa vagy műanyag késsel felkarikázzuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát kockára vágjuk.
A padlizsánt papírtörlővel szárazra itatjuk, felkockázzuk és egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk. Kivesszük, majd egymás után a hagymát, a cukkínit és a paprikát is megsütjük.
A zöldségeket agy lábasba rétegezzük, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a többi fűszert is. Pár perc alatt készre pároljuk. Vigyázzunk, hogy ne főjjön szét a zöldség.

Nincsenek megjegyzések: