2011. április 8., péntek

Párolt káposzta

Szombaton kiszaladtam a piacra barkát venni és láttam, hogy nagyon szép, friss kelkáposztát is lehet már venni. Sajnos rohantam és nem vettem, de néhány nap múlva bepótoltam és vettem egy-egy kis fej kelkáposztát és fehér káposztát. Ezekből pároltam meg egy kicsit aszalt gyümölcsök társaságában.


Egy kis zsíron megpirítottam egy nagy fej lila hagymát, ezután rápakoltam a lereszelt káposztát. Megszórtam köménnyel, sóval, borssal. Mikor kicsit már összeesett, beledobtam néhány feldarabolt aszalt szilvát és sárgabarackot. Még együtt párolódtak egy kicsit, és mikor már jól megpuhult a káposzta, lekapcsoltam alatta a gázt, megszórtam bazsalikommal és tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: